Nuttige links

 

INSTRUCTIEPRESENTATIE

Basketbalvereniging Assist uit Assen heeft een presentatie gemaakt over het gebruik van het Digitaal Wedstrijdformulier. Download deze presentatie.

 

INSTRUCTIEVIDEO'S

Voor de gebruikers van Sportlink Club en de basketball.nl-app vind je hieronder onder meer instructievideo's, schriftelijke instructies vanuit Sportlink en verschillende nieuwsbrieven.

https://www.youtube.com/watch?v=KLhqYnchSEM&feature=emb_title

Sportlink handleiding - De spelersopgaaf (voor staf- en teamleden)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=Gkq6VYd2_X8&feature=emb_title

Sportlink handleiding - De legitimatiecontrole (voor scheidsrechters)

https://www.youtube.com/watch?v=zrEf0v95Kx8&feature=emb_title

NBB - Wedstrijdverslag (voor vereniging) versie 22-12

PRESENTATIE BASKETBALL.NL-APP

Bekijk de presentatie over de basketball.nl-app. Daarin wordt beschreven wat de mogelijkheden zijn per functie met voorbeelden van het digitaal wedstrijd formulier via de app.

COMPETITIES

SPELREGELS

 

Onderstaand vindt u de officiële Engelse FIBA-versie van de Referee Manual voor Three-Person Officiating.

Hieronder staan de meest recente 3PO instructies van de FIBA.

Man-to-Man regels voor U14

Minispelregels voor U8, U10 en U12


Aanpassing spelregels Mini-basketball voor U8, U10 en U12

Tijdens de NBB bestuursvergadering van 26 augustus 2014 zijn de aanpassingen van de Miniregels voor  het seizoen 2014/2015 vastgesteld en aangenomen. De aanpassingen sluiten aan bij de Miniregels zoals deze op dit moment binnen de Nederlandse Basketball Bond gehanteerd worden, gebaseerd op de FIBA-uitgave Mini-basketball Rules 2005.


Spelregels 3x3 basketball


PEANUT BASKETBALL

 

Basketball Masterz

Echte basketballers beheersen de regels
Samen naar een veiliger sportklimaat. Sportiviteit en respect bevorderen; NOC*NSF en de sportbonden trekken hierin gezamenlijk op. Een van de belangrijkste hulpmiddelen hierbij is het vergroten van de spelregelkennis. Om deze kennis onder de sporters te bevorderen, is er de introductie van ‘Masterz’.


Haal je spelregelbewijs:
 www.basketballmasterz.nl


Masterz

Via deze officiële NBB-site leren jeugdspelers (en alle andere basketballers) op een aantrekkelijke én effectieve manier de spelregels beter begrijpen.
Met hulp van deze site leren basketballers, al van jongs af aan, ook de regels beter accepteren en juist toe te passen tijdens de wedstrijd. Dit leidt tot meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Bovendien brengt het beheersen van de regels voor hun team de winst dichter bij!


Wat kan je vinden op deze site? 

Op deze site vind je de spelregels van basketball in heldere taal. Je vindt er uitleg over de twintig belangrijkste spelsituaties. Je kunt er oefentoetsen maken zoveel als je wilt. Je ziet veel herkenbare voorbeelden die de regels verduidelijken.
Bestuurders en trainers/coaches vinden er extra informatie, tools en ander materiaal om hun leden net dat extra zetje te geven op weg naar hun spelregelbewijs..

Reglementen

 

Vertrouwenspersoon

Karolien Jansen-Roeland

info@lemnis-kaat.nl

06- 1062 3469