Coronaregels en livestreams

Gepubliceerd op 24 november 2021 om 12:08

Beste Red Giants leden,

 

Op vrijdag 12 november hebben premier Rutte en minister De Jonge nieuwe aangescherpte coronamaatregelen aangekondigd tijdens de persconferentie.

Op basis daarvan heeft de Veiligheidsregio Drenthe bepaald dat er vanaf deze week in Drenthe een aantal maatregelen gelden voor sport. Onderstaande regels zijn allemaal van toepassing voor onze vereniging:

  • Het Coronatoegangsbewijs (CTB) is verplicht op binnensportlocaties (met uitzondering van afhaal, op voorwaarde dat gebruik van een mondkapje verplicht is en het afhaalpunt goed gescheiden is) vanaf 18 jaar.
  • Het CTB is verplicht voor amateursporters vanaf 18 jaar die gebruik maken van kantine en kleedkamers.
  • Publiek is niet toegestaan bij wedstrijden en trainingen bij zowel amateur als professionele sportbeoefening.
  • Publiek mogen jeugd alleen helpen bij omkleden met een geldig CTB. Daarna geldt dat zij de locatie moeten verlaten en dus ook niet in de kantine mogen verblijven.
  • Toegang geldt slechts alleen voor personen die beroepsmatig of vrijwilliger een functie vervullen. Hiervoor is geen CTB verplicht. Wanneer men klaar is met de taak geldt: sportlocatie verlaten.

Heren 1

Aangezien er voorlopig geen publiek bij de wedstrijden aanwezig mag zijn gaan we de komende tijd, met ingang van 4 december, van de thuiswedstrijden weer livestreams verzorgen.

Houd je agenda 15 december 2021 vrij!

Want op woensdagavond 15 december zal de Algemene Ledenvergadering plaatsvinden. Het is nog even afhankelijk van eventueel aanvullende Corona overheidsmaatregelen of de ALV fysiek plaatsvindt in de Topsporthal op Ezinge, of dat we opnieuw een online ALV organiseren. Houd aankomende tijd je mail en social media goed in de gaten voor updates over deze dag.

En anders zien we je graag op woensdagavond 15 december aanstaande.

 

Met sportieve groet,

Bestuur Red Giants

Reactie plaatsen

Reacties

Markerink
3 jaar geleden

Is er vanavond basketbal trainen

Harrie
3 jaar geleden

Nee, vanwege de nieuwe coronamaatregelen is sporten voor ons tijdelijk niet meer mogeljik na 17.00 uur.
Zorg alstublieft dat men u toevoegt aan de team groepsapp