SPOEDCURSUS BASKETBALCOACH: EEN INTRODUCTIE TOT SUCCESVOL TRAINERSCHAP

Gepubliceerd op 18 mei 2021 om 14:04

Door Jorrit Beerens

 

Na een succesvolle pilot wordt vanaf mei de opleiding Fast Break georganiseerd! Fast Break wordt door de NBB aangeboden aan iedere basketballiefhebber en is specifiek ontwikkeld voor de beginnende trainer en coach. Doel van deze opleiding is om hen te enthousiasmeren voor het vak, handvatten te geven voor het trainerschap en ze de basisprincipes van het trainen en coachen mee te geven.

Vanuit de doelstelling om de basketbalcommunity te vergroten, is het verbeteren van de kwaliteit van kader én het investeren in de kwantiteit van kader essentieel. Hiervoor zijn voldoende goede trainers en coaches nodig die jeugd en jongeren enthousiast maken en houden voor onze sport. Voor hen die hieraan een bijdrage willen leveren is deze opleiding ontwikkeld.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De opleiding bestaat uit vier modules, te weten; pedagogiek & didactiek, jij als coach, training geven en coachen. De modules kunnen allemaal online worden gevolgd ,via het nieuwe E-learning systeem van de NBB, die hierin samenwerkt met Flowsparks. De E-learning modules bestaan onder andere uit de door NOC*NSF ontworpen “4 inzichten van trainerschap” en uit het door de NBB ontwikkelde lesmateriaal. Er zijn (online) intervisies met de leercoach die het lesmateriaal met de deelnemers bespreekt en opdrachten evalueert. De opleiding wordt afgesloten met het geven van een training aan een mede-deelnemer, die feedback geeft. De deelnemer ontvangt een persoonlijk advies gericht op ontwikkeling van de leercoach en een NBB-certificaat.

De Fast Break opleiding is opgenomen in de servicelijst van het Sportakkoord. Verenigingen die zijn aangesloten bij een lokaal Sportakkoord kunnen dan ook in veel gevallen een aanvraag doen en op deze wijze - via hun gemeente - in aanmerking komen voor de dekking van de kosten van deze opleiding. De kosten bedragen €100,- per deelnemer. Inschrijving voor deze opleiding verloopt via de website van de NBB. Meer informatie en inschrijving via de opleidingspagina.

• 4 Modules (Pedagogiek & didactiek, jij als coach, training geven en coachen)
• Online
• €100,- (Voor vereniging aangesloten bij het sportakkoord veelal vergoed)
• Start: 25 mei

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.